Víkend s Haimou Plzeň 2019

Víkend s Haimou Plzeň 2019

image format pngBečov nad Teplou

Víkend s HAIMOU Plzeň 2019 v Bečově nad Teplou se opravdu vydařil.

7.6. - 9. 6. 2019 jsme se sešli v Bečově nad Teplou u penzionu Stará pošta. Počasí nám předpověď nabízela všelijaké, včetně deště a ochlazení, ale vše se v dobré obrátilo a počasí nám ukázalo, že nás má rádo!!!! Bečov nad Teplou je proslulý nejen svým nádherným zámkem, ale také nově obnovenou a zmodernizovanou botanickou zahradou. Ani jsem nečekala, kolik v ní strávíme času, ale jsem si jistá, že děti ani rodiče nezívali nudou.

Zahradu jsme si prohlédli v pátek večer a dali si pivko po večeři. V sobotu po snídani nám tatínek pan Matouš zařídil s kastelánem zámku komentovanou prohlídku relikviáře sv. Maura. Poté, co jsme si prošli a prohlédli zámecké zahrady zabaleni do mikin a bund, jsme se připojili k místní akci „Bečovský turistický pochod.“ Jak postupoval den a přibývaly kilometry, ubývaly vrstvy našeho oblečení a den se vybarvil do plného slunka a tepla.
Paráda!!!!
Děti si za svůj odvážný výkon, místo plánovaných 5 km jsme ušli společně 10 km včetně zdolání vodní a „horské“ překážky, odnesly diplomy!!! Sobotní večer byl ve znamení táboráku a buřtů v místní botanické zahradě.

V neděli pro nás připravil zástupce a správce botanické zahrady pan Jiří Šindelář komentovanou prohlídku o jejích rostlinných skvostech a dozvěděli jsme se o její historii. No a potom už jsme se posilnili v místním bistru, každý dle své chuti. Musím uznat, že čerstvě upečené buchty a koláčky byly luxusní!!!!!

V odpoledních hodinách se na ferratách zahrady ujali dětí tatínkové - Láďa Matouš a Petr Laušman. Děkuji pánové!!!!!!!!!!!!!! Podle fotografií uvidíte, jak nám všem bylo dobře a jak jsme si užili pohodový víkend.

Děkuji za účast a hlavně děkuji všem hodným lidem, kteří nás obdarovali, a přispěli tak dětem na krásný víkend.

Libuše Hořánková - předsedkyně HAIMA Plzeň z.s